31 Ekim 2013 Perşembe

Kars Köyleri Tanıtımı

Kars ilimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan, 111.597 nüfusu olan bir ilimizdir. Sanayi çok gelişmediğinden ötürü Kars ilinin merkezinde ve Kars köylerinde tarım ve hayvancılık çok gelişmiştir. Kars ilinde üniversitenin açılmasıyla birlikte hızla gelişmeye başlamıştır. Kars köylerinde birbirinden fazla tarihi eser bulunmaktadır. Kars şehrine Doğu Anadolu Bölgesinin Kafkasya’ya açılan kapısı adı verilemektedir. 2004 yılında Kars ilimizde Azerbaycan konsolosluğunun açılmasıyla birlikte şehirde olukça gelişmeye başlamıştır.


Denize olan yüksekliğinin 1768 olması ve karasal iklimin olasından dolayı yazları sıcak ve kurak geçerken,  kışları ise; oldukça soğuk geçer. Kış aylarında eksi kırk derecenin bile görüldüğü olmuştur. Kars ilimizde ve Kars köylerinde kış aylarında don çok fazla olmaktadır. 

5 Eylül 2013 Perşembe

Kars Hakkında Genel Bilgiler

GENEL BİLGİLER
Yüzölçümü: 18.557 km²
Nüfus: 349.437 (1992)
İl Trafik No: 36
Kars Doğu Anadolu da ülkemizin en doğusundaki ve aynı zamanda karasal iklim dolayısıyla da en soğuk illerinden birisidir. Ancak mekanın bu olumsuzluğu ilin sanayii gelişmesinde nispeten olumsuz olmuş olsa da il turizm potansiyeli açısından bölgenin başlıca illerinden birisidir.
İl ülkemizin başlıca kış turizm merkezinden birisidir ve yapılacak yatırımlarla bu alanda daha da gelişebilir. Bunun yanı sıra kültür turizmi açısından da tarihin çok eski devirlerine uzanan antik kalıntıları ve ören yerleri ile önde gelen kültür turizmi açısından da Yontma Taş Çağından itibaren kesintisiz bir yerleşime sahne olan kent önde gelen kültür turizm merkezlerindendir.
İLÇELER:
Kars ilinin ilçeleri; Akkaya, Arpaçay, Digor, Kağızman, Sarıkamış, Selim ve Susuz’dur.
Digor: İl merkezine 42 km. uzaklıktadır. Ünlü Türk şairi Dede Korkut’un Digor’da yaşadığına inanılmaktadır. Çevrede Orta Çağdan kalma kiliseler bulunmaktadır. Bunların içinde Digor yakınlarında bulunan Beş Müzesi (Beş Kilise) ve Karabağ Köyü yakınlarında bulunan, iyi korunmuş Karabağ Müzesi’ne (Müren Kilisesi) araba ulaşımını takiben yürüyerek gidilebilir.
Kağızman: İl merkezine 75 km. uzaklıktadır. Ayrıca Kağızman’ın kuzeyinde bulunan ve batıdan doğuya doğru akan Aras Nehri Kanyonu vahşi, doğal güzelliklerle doludur. Bu kanyondaki güzellikler, Kağızman ve Tuzluca yolu izlenerek görülebilir. Ayrıca Tunç Kaya (Keçivan) Kalesi, Köroğlu Kalesi ve Çengim Kilisesi gibi tarihi yapılar da mevcuttur.
Sarıkamış: Kış sporları ve kış turizmi bakımından Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan Sarıkamış, 2200-2900 m. yüksekliğinde bir plato üzerinde yer almaktadır.
Doğal güzelliği ve modern kayak tesislerinin yanı başında açılmaya başlayan oteller Sarıkamış’ın önemli bir turizm merkezi olmasını sağlamaktadır. Sarıkamış’ta, en uygun kayak mevsimi 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasındadır.
Susuz: İl merkezine 24 km uzaklıktaki ilçe yakınlarında yer alan Susuz Şelalesi, görülmeye değerdir. Ayrıca yine ilçe merkezi yakınlarındaki Susuz Kaplıcaları da romatizma hastalıklarına iyi gelmektedir.
Akyaka: İl merkezine 54 km. uzaklıkta olan Akyaka ilçesi sınırları içinde tarihi Ocaklı (Ani) kenti bulunmakta ve ziyaretçilerin ilgi odağı olmaktadır.
Arpaçay: Doğusunda Ermenistan toprakları ve Akyaka İlçesi, Güneyinde Kars İli bulunmakta olup, Kuzeyinde Çıldır İlçesi ve Batısında da Susuz İlçesi toprakları ile çevrilidir.
Selim: İlçe Doğu Anadolu bölgesinin en yüksek yaylaları üzerinde yer alır.

Kars - Akyaka Köyleri Videoları


Kars Köyleri

Değerli ziyaretçilerimiz, Kars Köyleri ile ilgili resimler, haberler, videolar gibi içerikleri bulabileceğiniz köy sitemiz ww.koylerimiz.info açıldı. Sitemiz sayesinde fotoğraf, video, haber gibi içerikleri siteye üye olmadan direk olarak paylaşabilirsiniz. Bu sayede kendi köyünüzün paylaşımlarına katkı sağlayarak, köy sayfanızın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.


Bu bağlamda Kars Köyleri sitemizde koylerimiz.info sayfamızın bir alt kolunu oluşturmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz üzere Kars Köyleri ile ilgili haber, resim, video gibi içerikleri köy sakinleri ile paylaşabilir. Kendi Kars Köyü sayfanızı diğer site ziyaretçilerine gösterebilirsiniz. Kars Köylerindeki nüfus, doğum, evlilik, haber, satılık, kiralık ve bunun gibi bir çok konuyu köy sayfalarında paylaşma imkanına sahipsiniz.